Ayyuhal Walad (Wahai Anakku Yang Tercinta) – Rumi

INFO BUKU


HARGA : RM 7.00

  • ISBN : 9832052068
  • Jumlah Muka surat : 78
  • Berat :0.11g

SINOPSIS BUKU KITAB AYYUHAL WALAD

Ayyuhal Walad

Apabila kita cuba meneliti kandungan surat Imam Al Ghazali R.A ini, kita akan mendapati bahawa beliau sangat ikhlas sekali di dalam memberi nasihat dan dicelah-celah ungkapan beliau tersingkaplah kebolehan Imam Al Ghazali dalam menggambarkan tipuan negeri dunia yang fana ini dan kekalnya negeri akhirat dan betapa perlunya kita kepada iman, amal soleh dan kejernihan jiwa.

Kita juga dapat melihat kasih sayang Imam Al Ghazali terhadap murid-muridnya menerusi nasihat ini kerana ia disampaikan dalam bahasa halus, mencuit perasaan, menyentuh hati nurani sehingga kadang-kadang dapat mengalirkan air mata dan memberi kesan yang sangat mendalam sekali di hati para pembacanya dan membawa kepada suatu perubahan dalam kehidupan.


Hubungi Kami
Sebarang Cadangan, Komen, dan Aduan berkaitan isi kandungan buku ini boleh diemailkan terus ke admin@bukuonline.com.my atau tinggalkan pesanan anda di ruangan komen. Kami akan meneliti setiap satu daripadanya dan akan membalas pertanyaan anda secepat yang mungkin. Sekiranya anda berminat untuk berkongsi buku-buku terbaru daripada anda ataupun daripada pihak lain di laman web kami, kami berbesar hati untuk menerima dan menyiarkannya. Terima Kasih.

Recommended For You

About the Author: bukuonlinemalaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *