77 Resipi Istimewa Pressure Cooker

INFO BUKU


HARGA : RM 22.00

Format: Paperback
Saiz: 7.5″ x 10″
ISBN-13: 978-967-411-988-1
Tarikh Terbit: 15 Ogos 2017

SINOPSIS BUKU 7 RESIPI ISTIMEWA PRESSURE COOKER

Buku ini menghimpunkan 77 resipi istimewa pelbagai kategori yang dihasilkan 100% daripada periuk tekanan pelbagai guna. Resipi-resipi ini dihasilkan oleh Chef Hanieliza yang terkenal dengan buku I Hari 1 Resipi.

 

1) AYAM

  1. Ayam Bakar Lada Hitam
  2. Ayam Bakar Tomyam
  3. Ayam Masak Lemak Berempah
  4. Ayam Goreng Berempah
  5. Ayam Kari Kapitan
  6. Ayam Kam Heong
  7. Ayam Sambal Bali
  8. Masak Lemak Cili Api Ayam dan Rebung
  9. Rendang Ayam
  10. Sambal Ayam Bersantan
  11. Masak Lemak Cili Api Ayam dan Kentang
  12. Stew Ayam

 

2) BUBUR

  1. Bubur Caca Warna Warni
  2. Bubur Kacang Hijau
  3. Bubur Kacang Merah
  4. Bubur Nasi Ayam
  5. Bubur Pulut Hitam
  6. Kolak Ubi @ Pengat Ubi

 

3) DAGING

  1. Daging Goreng Brokoli
  2. Daging Turkish
  3. Gulai Tulang Kambing
  4. Daging Tetel dan Nangka Masak Padang
  5. Sup Tulang Merah
  6. Kerisek Daging
  7. Kerutup Daging Terengganu
  8. Kerabu Perut

 

4) IKAN/ MAKANAN LAUT

  1. Asam Pedas Berempah
  2. Gulai Berempah Ikan dan Kacang Panjang
  3. Kari Kepala Ikan
  4. Kari Ketam Dengan Nanas (Tumis Darat)
  5. Kerutub Ikan
  6. Sambal Udang Thai
  7. Ikan Kukus Asam Boi
  8. Ikan Bakar Berempah

 

5) MAKANAN BARAT

  1. Spiral Goreng Pedas
  2. Bebola Carbonara
  3. Spageti Aglio Olio
  4. Sup Makaroni

 

6) NASI/ PULUT

  1. Nasi Beriani Tulang
  2. Nasi Dagang
  3. Pulut Ikan Pekasam
  4. Pulut Kuning
  5. Nasi Lemak
  6. Nasi Goreng Ikan Masin
  7. Nasi Kacang Dal
  8. Nasi Goreng Kubis Bunga
  9. Nasi Goreng Bunga Kantan
  10. Nasi Arab Maghlubah
  11. Nasi Goreng Cina
  12. Nasi Tomato Ayam
  13. Nasi Minyak Pelangi

 

7)KUETIAU/ LAKSA/ MI/ MIHUN

  1. Kuetiau Goreng
  2. Kuetiau Daging
  3. Laksa Penang
  4. Bihun Hailam
  5. Mi Goreng Instant
  6. Mi Rebus Tulang
  7. Mihun Singapore

 

8) SAYUR

  1. Rendang Jering Tua
  2. Sayur Lemak Kacang Panjang
  3. Masak Lemak Labu Air
  4. Masak Lemak Pucuk Ubi/Petai
  5. Gulai Pisang

 

9) KEK

  1. Chocolate Moist Cake
  2. Kek Buah Kukus
  3. Kek Pelangi
  4. Kek Oren Kukus
  5. Kek Marble
  6. Kek Pisang

 

10) KUIH-MUIH

  1. Wajik
  2. Dodol
  3. Bingka Ubi
  4. Onde-onde Labu
  5. Kuih Lopes
  6. Serimuka Labu
  7. Pulut Serunding
  8. Apam Jagung





Hubungi Kami
Sebarang Cadangan, Komen, dan Aduan berkaitan isi kandungan buku ini boleh diemailkan terus ke admin@bukuonline.com.my atau tinggalkan pesanan anda di ruangan komen. Kami akan meneliti setiap satu daripadanya dan akan membalas pertanyaan anda secepat yang mungkin. Sekiranya anda berminat untuk berkongsi buku-buku terbaru daripada anda ataupun daripada pihak lain di laman web kami, kami berbesar hati untuk menerima dan menyiarkannya. Terima Kasih.

Recommended For You

About the Author: bukuonlinemalaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *